روش های پیشگیری و مراقبت از باد سوختگی یا سرمازدگی پوستی
باد سوختگی چیست؟ روش های پیشگیری، مراقبت و درمان
شاید شما هم پس از یک پیاده روی طولانی در یک روز سرد و یخی یا گذراندن یک روز طولانی با اسکی در دامنه های یک تپه، متوجه شوید که پوست تان خشک و متورم شده است که اصطلاحاً به آن بادسوختگی گفته می شود. باد سوختگی یا همان سرمازدگی های شدید پوستی به دلیل آب و هوای بسیار سرد و خشک با رطوبت کم و وزش باد سرد ایجاد شده که سبب ترک خوردگی و سوزش و گاهی حتی خونریزی پوستی می شود. این شرایط بیشتر در زمستان اتفاق می افتد. این آسیب های پوستی را می توان با استفاده از مرطوب کننده ها، ژل ها و پمادها تسکین بخشید. برای جلوگیری از بادسوختگی یا سرمازدگی پوستی نیز می توانید از ماسک صورت و دست، دستکش های مناسب و دیگر لوازم ایمنی استفاده کنید و با خیال راحت در یک روز سرد برفی به تفریح بپردازید.
استفاده از مرطوب کننده، ژل یا پماد
1- از یک کرم مرطوب کننده مناسب استفاده کنید.
کرمی را برای این کار انتخاب کنید که حاوی ترکیبات آبرسان نظیر کره ی درخت روغن قلم، لانولین، چربی پشم و … باشد. اطمینان حاصل کنید که کرم مورد استفاده هیچگونه عطر یا مواد نگهدارنده نظیر پارابن ندارد. چرا که این مواد، پوست آسیب دیده را تحریک می کنند.
• از کرم های گیاهی استفاده کنید نه کرم هایی که حاوی مواد شیمیایی یا رنگ های غیر مجاز هستند. این نوع کرم ها، به جای بهبود و التیام، بیشتر به پوست آسیب می زنند.
2- از پمادهای آبرسان استفاده کنید.
پمادها معمولاً غلیظ تر از کرم ها هستند و به همین دلیل، گزینه خوبی برای بهبود پوست های سرمازده یا باد سوخته هستند.
• اگر این پمادها را در طول شب استفاده کنید تأثیر بیشتری خواهد داشت. زیرا شب ها، پوست در حال استراحت بوده و پماد را بهتر جذب می کند.
• از مالیدن پماد در چشم یا اطراف چشم، جداً خودداری نمایید.
• در سرمازدگی ها یا بادسوختگی های معمولی پوستی، از پمادهای آنتی بیوتیک حاوی هیدروکورتیزون استفاده نکنید. مگر اینکه پوست، ترک عمیق خورده یا عفونی شده باشد. پمادهای حاوی هیدروکورتیزون برای درمان اگزما و خارش های پوستی مفیدند، اما اگر بیش از مقدار تجویز شده استفاده شوند، پوست را ضعیف و نازک می کنند.
– همچنین می توانید خودتان در خانه لوسیون خانگی برای درمان اگزما بسازید.
3- از ژل آلوورای طبیعی استفاده کنید.
ژل آلوورا، مشابه کاری که برای درمان آفتاب سوختگی انجام می دهد، سبب تسکین پوست های بادسوخته و سرمازده و خشک شده می شود. برای تهیه ژل آلوورا، می توانید برگه های گیاه آلوورا را تهیه کرده و ژل آن را خودتان بگیرید تا از طبیعی بودن آن، مطمئن باشید.
4- از روغن نارگیل استفاده کنید.
روغن نارگیل یک گزینه عالی برای درمان پوست های بادسوخته و سرمازده است. روغن نارگیل همچنین، پوست را سریعاً التیام می بخشد.
مراقبت از پوست های بادسوخته یا سرمازده
1- در روزهای بسیار آفتابی یا بسیار سرد و خشک بیرون نروید.
قبل از التیام کامل پوست های آسیب دیده و بادسوخته، از منزل بیرون نروید تا پوست تان مجدداً آسیب نبیند. اگر هم در چنین روزهایی مجبور به خروج از منزل شُدید، بهتر است از لباس یا پیراهن های آستین بلند استفاده کنید تا قسمت کمتری از بدن در معرض باد، هوای سرد یا آفتاب قرار گیرند.
2- از دوش آب ولرم یا حمام های نیمه گرم استفاده کنید.
آب خیلی داغ، خشکی پوست را تشدید کرده و روند بهبود را کُند می نماید.
3- سعی کنید به غیر از حمام های کوتاه یا دوش گرفتن، پوستتان را نسایید یا با چیزی روی آن نکشید.
سایش پوست، روند بهبود را بسیار کند کرده و بادسوختگی را وخیم تر می کند.
4- در طول دوره ی درمان، در صورت داشتن درد ناشی از آفتاب سوختگی، می توانید از داروهای OTC (داروهای بدون نسخه) مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
پیشگیری از بادسوختگی
1- پیش از خروج از منزل، حتماً از کرم های محافظت کننده پوست با SPF 15 یا بیشتر استفاده کنید.
کرم های ضد آفتاب با مرطوب نگه داشتن پوست و جلوگیری از آفتاب سوختگی، باعث پیشگیری از باد سوختگی هم خواهند شد.
2- به طور مرتب، از کرم های مرطوب کننده طبیعی استفاده کنید تا هم پوست تان را مرطوب نگه دارند هم آبرسانی انجام شود.
حتی از چرب لب ها هم استفاده کنید تا از لب های خود نیز در برابر بادسوختگی یا سرمازدگی و خشکی مراقبت نمایید.
3- هنگام خروج از منزل در آب و هوای سرد و خشک زمستانی، تا جایی که می توانید خودتان را بپوشانید.
از لباس های آستین بلند، شلوارهای گرم، دستکش های مخصوص، شال گردن، کلاه و عینک استفاده کنید تا بیشتر قسمت های بدن را بپوشانید. به این صورت، قسمت کمتری از پوست در معرض باد و هوای سرد و خشک قرار می گیرند.
در پایان یادآور می شویم که مراقبت از کودکان برای جلوگیری از سرمازدگی از اهمیت بالایی برخوردار است. با مطالعه مقاله زیر از وب سایت فن تریکس می توانید علائم سرمازدگی در کودکان را تشخیص داده و آن را درمان کنید.
>>> علائم سرمازدگی و نحوه درمان آن در کودکان <<<
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.