سلامتورزش

چرا و چگونه یوگا باعث افزایش قدرت و شانس باروری می شود؟

افزایش قدرت باروری با حرکات یوگا

هر ساله بیش از 8 میلیون زن آمریکایی در سنین 15 تا 44 سال در معرض مشکلات بارداری، نازایی و سقط جنین قرار می گیرند. افرادی که به درمان این مشکلات می پردازند، هزینه هایی بالغ بر 10000 تا 20000 دلار را برای هر درمان پرداخت می کنند. برآوردهای انجام شده نشان می دهد (IVF) که امروزه درمانی همه گیر، رایج و معمولی است تقریباً 12.400 دلار هزینه بر می دارد.

1 افزایش قدرت باروری با یوگا

اما راه های بسیار موثر دیگری نیز وجود دارد که هزینه ی چندانی نداشته و تقریباً هر فردی از پس آن بر می آید. یوگا یکی از آن هاست.

با فن تریکس همراه باشید…


برای اطلاع بیشتر و آشنایی با انواع حرکات یوگا و همچنین تقویت سیستم ایمنی با انجام این حرکات به لینک زیر از وب سایت فن تریکس مراجعه کنید.

>>> تقویت سیستم ایمنی با حرکات یوگا <<<


انواع مختلفی از یوگا وجود دارد، اما همه ی آن ها ترکیبی از حرکاتی (به نام آسانا) هستند که تمرین تنفس و مدیتیشن را کنترل می کنند. تقریباً همه ی ما می دانیم که تمرین یوگا به بهبود تعادل، انعطاف پذیری و قدرت انسان کمک می کند.

به تازگی، دانشمندان دریافته اند که چگونه تمرین یوگا می تواند به عنوان یک درمان برای بیماری های مزمن تاثیر مثبت داشته باشد. در حال حاضر تمرین یوگا با سلامت قلب و عروق و عملکرد بهتر آن ها و همچنین سیستم ایمنی بدن و سیستم عصبی مرتبط است. همه ی افرادی که برای افزایش قدرت باروری خود در تلاش هستند نیز از تاثیر مثبت یوگا بر روی سیستم تولید مثل انسان نیز خبر دارند.

در واقع تمرین یوگا به عنوان یک درمان برای ناباروری نمی تواند و نخواهد توانست مشکلات مربوط به آن مانند کیست ها، لوله های مسدود شده و اندومتریوز را درمان کند. اما می تواند برخی مشکلات باروری که ممکن است ناشی از بیماری های رایجی مثل استرس مزمن، افسردگی و مشکلات روحی باشد را برطرف کرده و درمان کند.

همه ی ما در طول روز با حجم وسیعی از استرس ها دست و پنجه نرم می کنیم. زمانی که این استرس تبدیل به بیماری مزمن در زندگی مان شود، موجب تخریب بدن و ایجاد مشکلاتی برای سلامتی مثل اضطراب و اختلالات خلقی، نقص سیستم ایمنی، بیماری های قلبی عروقی و افسردگی می شود. نتایج یک نظرسنجی در انجمن روانشناسی آمریکا نشان داد که این استرس است که تقریباً نیمی از ما را در طول شب بیدار نگه می دارد.

بسیاری از افراد نقش استرس در باروری را این گونه بیان می کنند، که ناباروری باعث استرس می شود، اما استرس باعث ناباروری نمی گردد. اما این گفته کاملاً صحیح نیست و تنها یک تصور عامه می باشد. زیرا همان طور که در قسمت قبل گفته شد، استرس می تواند گاهی دلیل ناباروری بوده و نقش بسیار مهمی را در این امر بازی می کند. بنابراین در پروسه ی درمان ناباروری، توجه به استرس و مهار کردن آن بسیار اهمیت دارد. یوگا یکی از عواملی است که می تواند در مدیریت استرس بسیار یاری کننده باشد.

استرس مزمن و تاثیر آن در باروری

استرس مزمن، هورمون های طبیعی و معمولی بدن را بر هم می زند. که موجب ایجاد مشکلاتی در رحم، تخمدان ها، لقاح و دیگر موارد مربوط به تولید مثل می شود. همچنین روی قدرت تولید مثل آقایان نیز تاثیراتی بالقوه دارد. به طوری که تخمین زده شده است 10 درصد از زوج های نابارور، از اختلال عملکرد جنسی و در واقع همان ناتوانی جنسی آقا رنج می برند که در نتیجه ی استرس مزمن است.

بر اساس مطالعه ای که اخیراً در مجله ی Fertility and Sterility منتشر شد زنانی که دارای سطح بالایی از کورتیزول (هورمون استرس در بدن) و آلفا آمیلاز (آنزیمی که هنگام فشار استرس بر انسان، در بدن به گردش در می آید) می باشند، در ترشحات واژن و ایجاد لقاح و باردار شدن مشکلات بسیار بیشتری نسبت به زنان کم استرس یا بدون استرس دارند. در واقع میزان باروری آن ها در هر دوره از سیکل قاعدگی شان 12 درصد کمتر از افراد بدون استرس است. همچنین دیده شده است که سطوح اپی نفرین (یا همان آدرنالین) در زنانی که دارای مشکلات بارداری ناشناخته و با دلیلی نامعلوم هستند، بالاتر است و این میزان بالای اپی نفرین می تواند جریان خون را به رحم کاهش دهد.

اگر چه هنوز مطالعه و تحقیقی صورت نگرفته است که دقیقاً مشخص کند چه چیزی در یوگا وجود دارد که تاثیر مثبت روی باروری می گذارد، اما نظریه مربوط به آن بر این مبناست که وقتی پاسخ به استرس در بدن کاهش یابد، احتمال بارداری افزایش می یابد.

این در حالی است که مطالعه ی اخیر روی افرادی که یوگا را به عنوان ورزشی برای کاهش استرس انجام می دادند نشان داد، قدرت باروری آن ها تا 35 درصد افزایش یافته است!

بنابراین یوگا برای هر کسی که تلاش می کند پدر یا مادر بودن را تجربه کند، می تواند استرس های روانی او که مسبب تجربه ی تلخ ناباروری است را از بین ببرد.

تحقیقات نشان می دهد که مردان و زنانی که تنها در یک دوره از کلاس های یوگا شرکت کرده اند، به گزارش خودشان خلق و خو و احساساتشان بهبود یافته است.

تحقیقات دیگری در این زمینه نشان داد افرادی که به طور مرتب یوگا را تمرین می کنند، سطح هورمون گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) بدنشان بیشتر از افرادی است که یوگایی انجام نداده یا به ندرت انجام می دهند.

گاما هورمونی است که در تنظیم روحیه و خلق و خو بسیار موثر بوده و زمانی که میزان آن در بدن کم شود، خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب افزایش می یابد و مسلماً استرسی که با ناباروری همراه است را نیز به وجود می آورد.

بنابراین یوگا انتخاب بسیار خوبی است. فقط توصیه می شود اگر قصد انجام حرکات یوگا را دارید روی حرکاتی تمرکز کنید که مزایای آن ها کاهش و به حداقل رساندن استرس است. مثل حرکات هاتا ( Hatha) و سبک آنوسارا (Anusara).

🌟5-4-3-2-1🌟 به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

hashie-fantricks دیدگاه نامه فن تریکس (کلیک کنید)

* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.

hashie-fantricks-2 سلب مسئولیت! مقالات مربوط به بخش سلامتی، پزشکی، زیبایی، روانشناسی، تناسب اندام و ... تنها برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی زبان گرد آوری شده و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند و مسئولیت صحت توصیه های نقل شده در مطالب بر عهده تیم فن تریکس نمی باشد. اطلاعات بیشتر hashie-fantricks-2
منبع
howstuffworks




دیدگاه ها

اشتراک در اطلاعیه دیدگاه ها (کلیک کنید)
اطلاع از
guest
آدرس ایمیل شما نزد ما محفوظ بوده و منتشر نخواهد شد.
زنگوله را بزنید تا از تایید دیدگاه خود مطلع شوید.
0 دیدگاه
بازخوردهای درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا