آیا می دانید که لیزین یکی از عناصر مهم ساختاری در بدن بوده و تولید کلاژن را تحریک می کند؟ آیا می دانستید که مواد خوراکی سرشار از لیزین به درمان تبخال نیز کمک می کنند؟ آیا مایلید در مورد لیزین و نقش آن در بدن بیشتر بدانید؟ با فن تریکس همراه باشید تا در این باره اطلاعات کاملی را به دست آورید.
برای اطلاع بیشتر در رابطه با کلاژن های خوراکی و اسید های آمینه مناسب تقویت مو به لینک های زیر از وب سایت فن تریکس مراجعه کنید.
>>> آنچه باید در مورد کلاژن خوراکی بدانید <<<
>>> معرفی بهترین آمینو اسیدهای مناسب برای تقویت و رشد مو <<<
لیزین چیست؟
لیزین یک اسید آمینه ی ضروری بوده که بدن آن را تولید نمی کند. برای تامین لیزین مورد نیاز بدن، به مصرف مواد خوراکی سرشار از لیزین و یا مکمل های مربوط به آن نیاز است. لیزین باعث تولید کلاژن شده و در جذب کلسیم به بدن کمک می کند.
موارد استفاده از لیزین
لیزین علاوه بر کلاژن سازی و کمک به جذب کلسیم، در موارد دیگری نیز ایفای نقش کرده که عبارت اند از:
تبخال
برخی مطالعات نشان داده اند که لیزین می تواند به درمان تبخال کمک کند. همچنین برای کاهش و تسکین تبخال و التهابات، می تواند به صورت کرم موضعی مورد استفاده قرار گیرد.
کاهش استرس و اضطراب
برخی مطالعات نشان داده اند که لیزین باعث کاهش اضطراب در مردان و کاهش استرس در زنان می شود.
هشدارها، مضرات و عوارض جانبی
لیزین برای بدن ضروری بوده و فواید و مزایای فراوانی دارد. با این حال می تواند اثرات نامطلوبی نیز در بدن به وجود آورد. به همین دلیل مصرف این اسید آمینه باید با احتیاط صورت گیرد. البته مصرف آن تا حد زیادی ایمن است، اما می تواند منجر به عوارض جانبی مانند ناراحتی های معده، التهاب، یبوست و حتی اسهال شود.
در مورد زنان باردار و شیرده نیز باید بگوییم که مطالعات کمی در مورد اثربخشی و ایمنی مصرف لیزین در هنگام شیردهی یا بارداری انجام شده است. بنابراین، خود را ایمن نگه داشته و از خوردن غذاهای غنی از لیزین در حین بارداری اجتناب کنید.
بیماری کلیه
برخی مطالعات لیزین را در مورد خطر ابتلا به بیماری کلیه مرتبط دانسته اند. در برخی موارد، لیزین علائم بیماری کلیوی را بدتر می کند. بنابراین بیماران کلیوی قبل از مصرف لیزین، باید با پزشک مشورت کنند.
مواد خوراکی سرشار و غنی از لیزین
1- پنیر پارمزان
پنیر پارمزان غنی ترین منبع پروتئین های شیر بوده که اکثر آمینو اسیدهای ضروری را دارا می باشد. این پنیر دارای 151 درصد لیزین بوده و برای استفاده در غذاها بسیار توصیه می شود.
2- کباب گوشت گاو
گوشت گاو کبابی بسیار خوشمزه و حاوی پروتئین بوده و مقادیر زیادی از اسیدآمینه های ضروری را دارا می باشد؛ حدوداً داری 171 درصد لیزین است.
3- سینه مرغ پخته شده
سینه مرغ پخته شده یکی دیگر از پروتئین های محبوب بوده که حاوی بسیاری از اسید آمینه های ضروری است. سینه مرغ پخته شده، غنی از لیزین بوده و حدود 148 درصد لیزین دارد.
4- ماهی تن پخته شده
هر چند همه ی ماهی های چرب، حاوی اسید آمینه هستند، اما ماهی تن به طور خاصی سرشار از لیزین است. ماهی تن پخته شده حدوداً دارای 123 درصد لیزین است.
5- سویای بو داده
سویای بو داده یکی از مغذی ترین خوراک ها و تنقلات در میان دیگر آجیل های مشابه است. سویا منبع عالی اسید آمینه های ضروری بوده و حاوی پروتئین های گیاهی است. سویا دارای 125 درصد لیزین است.
6- میگوی سرخ شده
غذاهای دریایی مثل میگو، غنی از پروتئین بوده و دارای اسیدهای آمینه ضروری می باشند. میگوی سرخ شده دارای 1.3 درصد ليزين است.
7- تخم کدو تنبل
تخم کدو تنبل سرشار از پروتئین های میوه ای بوده و سایر اسید آمینه های ضروری را نیز دارا می باشد. در میان این اسید آمینه های ضروری، حدود 67 درصد آن لیزین است.
8- تخم مرغ خام
تخم مرغ خام غنی از پروتئین بوده و دارای 43 درصد لیزین است.
9- لوبیا سفید
لوبیا سفید از جمله حبوبات سرشار از اسید آمینه های ضروری بوده و دارای 32 درصد لیزین است.
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.