نحوه درمان و تسکین خارش زخم
زمانی که فرآیند درمان و بهبودی زخم آغاز می شود، زخم شروع به خارش می کند. در واقع بدن برای بهبود زخم، هیستامین تولید کرده که این امر باعث خارش زخم می شود. با وجود اینکه این خارش اتفاق خوبی است، اما گاهی می تواند بسیار آزار دهنده باشد. به خصوص اینکه نمی توان زخم را بخارانید. خوشبختانه این خارش را می توان از طریق روش های مراقبت از خود و داروها کنترل کرد که به تفصیل آن می پردازیم.
برای اطلاع از چگونگی غلبه بر خارش های شبانه به لینک زیر از وب سایت فن تریکس مراجعه کنید.
>>> غلبه بر خارش های شبانه <<<
روش های کنترل خارش
1- برای تسکین خارش زخم، کمپرس سرد را روی زخم بگذارید.
دمای یخ می تواند به طور موقت پوست را بی حس کرده تا دیگر احساس خارش نکنید. همچنین کمپرس سرد، رگ های خونی محل خارش را باریک و منقبض کرده و به کاهش خارش کمک می کند.
– 15 تا 20 دقیقه کمپرس را روی محل بگذارید. دقت داشته باشید که این مدت هرگز بیش از 20 دقیقه نشود، زیرا دمای سرد به پوست آسیب می زند. اگر کمپرس سرد ندارید، یخ را در حوله ای پیچیده و روی محل زخم بگذارید. هرگز یخ را مستقیماً روی محل زخم قرار ندهید.
2- حمام جو بگیرید.
بلغور جو دوسر، هر نوع خارش ناشی از زخم را تسکین می دهد. بلغور جو دوسر حاوی پروتئین کلوئیدی و لیزاب بالا است که در برابر خشکی و خارش به پوست کمک می کند. به مدت 15 تا 20 دقیقه در وان آب و بلغور جو بخوابید، سپس خودتان را با آب گرم بشویید. دقت کنید که به هیچ وجه از صابون استفاده نکنید.
برای آشنایی با نحوه ساخت حمام جو مقاله “درمان خارش بدن کودک” را در وب سایت فن تریکس مطالعه نمایید.
3- پماد کالامین بزنید.
این پماد یا کرم ضد خارش برای تسکین موقت خارش استفاده می شود. با این حال آن را روی زخم های باز نزنید؛ زیرا باعث تحریک بیشتر آن می شود. در مواردی که خارش شدید است، می توانید هر 6 تا 8 ساعت یکبار از این کرم استفاده کنید.
4- پماد نئوسپورین بزنید.
این پماد که پمادی ضد باکتری و ضد خارش است، برای تسکین خارش زخم ها استفاده می شود. تولید پروتئین در باکتری منجر به مرگ سلولی و خارش زخم می شود، پماد نئوسپورین تولید پروتئین را مهار می کند. شما می توانید از این پماد سه بار در روز استفاده کنید.
5- از پماد هیدروکورتیزون 1% استفاده کنید.
این پماد برای درمان پوست ملتهب و دارای خارش استفاده می شود. زمانی که از خارش ها به ستوه آمده اید، می توانید هر 8 تا 12 ساعت یکبار از این پماد استفاده کنید.
6- از آنتی هیستامین های بدون نسخه استفاده کنید.
آنتی هیستامین ها، فعالیت هیستامین موجود در پوست که موجب خارش می شوند را متوقف می کنند.
انواع آنتی هیستامین ها عبارت اند از:
– دیفن هیدرامین که به صورت قرص های 25mg و 50mg در دسترس هستند و نباید بیش از 300mg در روز مصرف شوند.
– لوراتادین که قرص های 10 میلی گرمی بوده و روزی یک عدد باید مصرف شود.
همچنین می توانید با استفاده از اسپری ضد خارش و روغن درخت چای خارش زخم های بدن را درمان کنید.
در هنگام خارش زخم نکات زیر را نیز در نظر داشته باشید:
1- از مواد شوینده و صابون های قوی استفاده نکنید.
ممکن است صابون ها تولید پوست و سلول های جدید برای بهبودی زخم را تغییر داده و بهبودی را به تاخیر اندازند. از پاک کننده های ملایم استفاده کنید.
2- همیشه پوست را مرطوب نگه داشته تا از خشکی پوست جلوگیری شود و خارش کاهش یابد.
پوست خشک بیشتر در معرض تحریک و خارش قرار دارد. بنابراین دائماً از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
3- در صورت ادامه دار بودن و شدید شدن خارش، ممکن است زخم آلوده شده باشد و باید به پزشک مراجعه کنید. به خصوص اگر علائم زیر را داشته باشید:
– التهاب اطراف زخم
– افزایش درد
– ترشحات غیر طبیعی با بوی بد
– تب
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.