سلامت

چگونه از چسب دندان مصنوعی استفاده کنیم؟

افرادی که دندان مصنوعی دارند، حتماً این موضوع را تجربه کرده اند که حداقل در اوایل زمانی که دندان مصنوعی را در دهان خود گذاشته اند یا پس از تحلیل رفتن فک، دندان مصنوعی کمی در دهانشان جا به جا یا به اصطلاح لق می شود. استفاده از چسب دندان، راهی مناسب و البته موقتی برای ثابت نگه داشتن دندان های مصنوعی بوده و شما را از محکم و درست قرار گرفتن دندان مصنوعی روی فکتان مطمئن می کند. در این صورت می توانید به راحتی و بدون هیچ احساس ناخوشایندی هر چه را که می خواهید بخورید؛ چسب دندان در دو شکل خمیری و پودری وجود دارد. دندانساز بسته به شکل و نوع دندان های مصنوعی شما، نوع پودری یا خمیری آن را برایتان تشخیص و تجویز می کند.

استفاده از چسب دندان مصنوعی از نوع خمیری

1- از چسب خمیری بدون زینک (روی) استفاده کنید.

غالباً در چسب های دندان مصنوعی، استفاده مفرطی از روی شده است، اما امروزه نوع بدون روی آن نیز در بازار موجود است. استفاده از چسب های حاوی روی، می تواند رویِ بدن شما را بالا برده و سلامتی شما را تحت تأثیر قرار دهد.

• اگر از چسب های خمیری حاوی زینک استفاده می کنید، حتماً آن را بر اساس برچسب درج شده ی محصول به کار برده و از استفاده ی بیش از حد آن خودداری کنید.

1 چسب دندان مصنوعی

2- دندان مصنوعی خود را شسته و خشک کنید.

قبل از استفاده از چسب دندان، دندان های مصنوعی خود را در زیر شیر آب گرفته و با یک تمیز کننده به خوبی بشویید. سپس به آرامی آنها را خشک کنید. خشک کردن دندان ها، به اتصال چسب خمیری روی دندان ها و نیز به لثه های شما، کمک خواهد کرد.

• استفاده از چسب دندان، علاوه بر محکم و ثابت نگه داشتن دندان مصنوعی روی فک، از رفتن غذاهای ریز به قسمت زیری دندان نیز جلوگیری می کند.

3- ابتدا از چسب خمیری روی فک بالایی استفاده کنید.

چسب را بیشتر از مقداری که روی اتیکت چسب نوشته شده است، استفاده نکنید.

• روی سه یا چهار قسمت از فک بالایی دندان مصنوعی، به اندازه یک پاکن کوچک چسب خمیری بزنید. سعی کنید توزیع و پراکندگی این نقاط روی سطح دندان مصنوعی برابر باشد. مواظب باشید که چسب را نزدیک به لبه های دندان مصنوعی استفاده نکنید.

2 چسب دندان مصنوعی

4- روی سه یا چهار قسمت از فک پایینی دندان مصنوعی، چسب بزنید.

مقدار چسب نباید خیلی زیاد بوده و نقاط انتخاب شده برای چسب زدن نیز نزدیک لبه های دندان نباشد. توزیع نقاط در سطح فک باید مناسب باشد.

3 چسب دندان مصنوعی

5- دندان های مصنوعی خود را در دهانتان گذاشته و فشار دهید تا سرِ جای خود محکم شوند.

پس از این کار، اگر چسب از لبه های دندان بیرون زد و وارد دهانتان شد، نشان می دهد که از چسب زیادی استفاده کرده اید. در این صورت، مجبور خواهید بود دندان ها را از دهان بیرون آورده، مجدداً پاک کنید و این بار چسب کمتری بزنید.

6- در طول روز تنها یکبار از چسب استفاده کنید.

اگر به درستی از چسب خمیری استفاده کنید و دندان های شما به خوبی در جای خود محکم شوند، لازم نیست در طول روز آنها را خارج کنید.

• یک تیوپ استاندارد از چسب خمیری 40 گرمی، برای 4 هفته، 47 گرمی برای 5 هفته و تیوپ 70 گرمی برای هشت هفته ی شما کافی می باشد. از استفاده ی مقدار زیاد چسب و به دفعات زیاد در روز خودداری کنید.

استفاده از چسب دندان مصنوعی از نوع پودری

1- مانند چسب های خمیری، چسب های پودریِ حاوی زینک خریداری نکنید.

اگر در رژیم غذاییتان زینک زیادی وجود داشته یا از مکمل های حاوی روی استفاده می کنید، استفاده از پودرهای حاوی زینک، می تواند به سلامت شما آسیب رسانده و سبب بروز مشکلات عصبی گردد.

• از دندانسازتان برای تهیه چسب های پودری بدون زینک، کمک بگیرید.

4 چسب دندان مصنوعی

2- دندان های خود را شسته و تمیز کنید.

پیش از استفاده از پودر حتماً دندان های خود را خوب بشویید، اما خشک نکنید. چرا که مرطوب بودن دندان، کمک می کند تا پودر کاملاً به دندانتان بچسبد.

5 چسب دندان مصنوعی

3- پودر را به طور یکنواخت روی سطح هر دو فک دندان مصنوعی بریزید.

پس از ریختن پودر روی هر فک، آنها را تکان دهید تا پودر کاملاً روی سطح آنها پخش شود.

6 چسب‌دندان برساخته

4- دندان مصنوعی را در دهان بگذارید.

دندان مصنوعی را در دهان قرار داده و به کمک انگشت شصت و اشاره، آنها را محکم کنید.

• چسب های پودری به محکمیِ چسب های خمیری نمی باشند. به همین دلیل چسب های خمیری، دندان ها را محکم تر نگه می دارند.

• معمولاً هر دو نوع چسب، در فک بالاییِ دندان مصنوعی بهتر عمل کرده و نسبت به فک پایین آن را محکم تر نگه می دارند. زیرا غذاها و مایعات، فک پایینی دندان مصنوعی را سست و شل می کنند. به همین دلیل بهتر است برای فک پایینی از چسب خمیری استفاده کنید.

خارج کردن دندان های مصنوعی و پاک کردن چسب‌ آنها

1- اگر پس از چسب زدن دندان مصنوعی و قرار دادن آنها در دهان، احساس درد، سوزش و ناراحتی دارید. یا چسب زیادی استفاده کرده و چسب از لبه ها بیرون زده است، دندان مصنوعی را از دهان بیرون آورید.

در این شرایط یا باید نوع چسبتان را عوض کنید و یا چسب آن را پاک کنید و مجدداً استفاده کنید اما این بار، کمتر!

• قبل از خواب، حتماً دندان های خود را خارج کرده و خوب بشویید. سپس آن را در یک لیوان آب یا یک محلول تمیز کننده صنعتی قرار دهید.

2- دهان خود را با آب گرم یا دهان شویه بشویید.

قبل از درآوردن دندان ها، دهان خود را شسته تا ذرات غذا از آن ها خارج شوند.

3- برای خارج کردن دندان های خود، از دندان های فک پایینی شروع کنید.

دندان پایینی را به آرامی به سمت جلو و عقب حرکت داده تا از لثه جدا شوند و سپس آن را خارج کنید.

7 چسب‌دندان برساخته

4- دندان مصنوعیِ فک بالا را نیز خارج کنید.

خارج کردن دندان های فک بالا، کمی سخت تر است، زیرا در دندان های فک بالا، سطح چسب زده شده، بیشتر از سطح دندان فک پایین است.

• با انگشت شصتتان، به دندان مصنوعی فک بالا فشار وارد کنید. سپس با همین انگشت، فک را به سمت بالا و خارج فشار دهید (به سمت بینی). با این کار دندان از جای خود بیرون آمده و می توانید آن را در بیاورید. همچنین می توانید لبه های کناری دندان را با دو انگشت اشاره و شصت گرفته و به سمت پایین بکشید تا دندان از سقف دهان جدا شده و خارج گردد.

• از هیچ وسیله ای برای جدا کردن و بیرون آوردن دندان ها استفاده نکنید. زیرا ممکن است صدمه دیده و یا زخمی شوید.

• اگر نتوانستید آنها را خارج کنید و مجبور هستید با دندان مصنوعی بخوابید، حتماً از مراقبت های پزشکی مربوط به این مسئله آگاهی لازم را داشته باشید.

8 چسب‌دندان برساخته

5- پس از خارج کردن دندان مصنوعی، باید چسب دندان و نیز دهان خود را بشویید.

اگر چسب بر روی دندان باقی بماند، در استفاده ی بعدی، دندان در دهان شما محکم و ثابت نخواهند بود.

• دندان مصنوعی خود را با یک محلول شوینده بشویید. آب داغ و خمیر دندان را در ظرفی ترکیب کرده و با استفاده از مسواک نرم و این ترکیب، چسب های باقی مانده روی دندان را پاک کنید.

• همچنین با استفاده از مسواک، چسبِ روی لثه، زبان یا دهانتان را نیز پاک کرده و دهان خود را بشویید.

9 چسب‌دندان برساخته

برای اطلاع بیشتر در رابطه با جدا کردن چسب دندان مصنوعی از روی لثه مقاله زیر را در وب سایت فن تریکس مطالعه کنید.

>>> جدا کردن چسب دندان مصنوعی از روی لثه <<<

🌟5-4-3-2-1🌟 به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

hashie-fantricks دیدگاه نامه فن تریکس (کلیک کنید)

* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.

hashie-fantricks-2 سلب مسئولیت! مقالات مربوط به بخش سلامتی، پزشکی، زیبایی، روانشناسی، تناسب اندام و ... تنها برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی زبان گرد آوری شده و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند و مسئولیت صحت توصیه های نقل شده در مطالب بر عهده تیم فن تریکس نمی باشد. اطلاعات بیشتر hashie-fantricks-2
منبع
wikihow




دیدگاه ها

اشتراک در اطلاعیه دیدگاه ها (کلیک کنید)
اطلاع از
guest
آدرس ایمیل شما نزد ما محفوظ بوده و منتشر نخواهد شد.
زنگوله را بزنید تا از تایید دیدگاه خود مطلع شوید.
6 دیدگاه
محبوب ترین ها
تازه‌ترین ها قدیمی ترین ها
بازخوردهای درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
امیدکریمی

من بخاطراسیدی شدن دهان وزبان مجبورم
هرشب دندانم را دربیاورم بنابراین دندانم لقه
مقدارکمی هرروزازچسب کرمی مانند خط مداد
درکف دندان مالیده یکنواری ازپنبه استریل به کف پروتز چسبانده به دهان میگزارم وراحتم ولی مجبورم هرروز صبح اینکارراتکرارکنم لطفا”راهنمایی فرمایید باسپاس

تیور

باسلام من چندساله دندان مصنوی دارم ولی لق هستن هرکاری هم میکنم فایده نداره انواع چسپها امتحان کردم شماچه پیشنهادی دارین ممنون

آخرین ویرایش 5 ماه قبل توسط تیور
مجید

سلام وخسته نباشید زنده باشید با توضیحات بی نخس اگر با چسب زدن شب خوابیدیم مشکلی ایجاد میکند یا خطر ناک است ممنون از راهنمایی شما خوبان🙏🏻⚘

افشار

سلام. ممنون ازراهنمائی خوب وبسیار ارزشمندتان .

elyas

مفیدبود مررررررسی

علی اصغرعرفانیان

ســــــــلام وقتتون بخیــــــــــرخسته نباشیداطلاعاتی که درارتباط باچسب وپودر دندان نوشته بودیدخیلی خوب بودممنون وسپاس ازشما.

دکمه بازگشت به بالا