برای گل دهی گل نرگس چه باید کرد؟
گل نرگس که به نارسیس هم معروف است از جمله گل های زیبا و پر کاربردی است که تقریباً همه آن را دوست دارند. به همین دلیل اکثراً در باغ یا باغچه آن را پرورش می دهند. یکی از عمده مشکلات پرورش دهندگان نرگس، گل ندادن آن است که فن تریکس قصد دارد به حل این مشکل بپردازد.
کود دادن به گل نرگس برای گل دهی
1- زمانی که خاک نیاز به مواد مغذی اضافی دارد، به آن کود دهید.
معمولاً گل نرگس هر ساله بدون مراقبت و کمک خاصی گل می دهد. با این حال چون این گل ها برای مدت زمان طولانی در خاک می مانند و از مواد مغذی آن استفاده می کنند، خاک اطراف گل از مواد مغذی خالی می شود. بنابراین برای باز گرداندن مواد مغذی به خاک و غنی کردن آن، کود دهی امری واجب است تا گیاه از آن استفاده کرده و به خوبی به گل بنشیند.
– به علاوه نرگس از طریق ریشه به زایش گل می پردازد. این بدان معنی است که یک فضا کوچک توسط گیاهان بیشتری اشغال شده و در نتیجه مواد بیشتری از خاک مصرف می شود.
2- می توانید کیت تست خاک خریداری کرده و میزان مواد مغذی خاک را ارزیابی کنید؛ تا متناسب با آن به خاک کود دهید.
اما در نظر داشته باشید که شرایط خاک باغ یا باغچه در سرتاسر خاک یکسان نبوده و شرایط خاک بسته به چیزهایی که قبلاً در آن کاشته شده، در جای جای آن متفاوت خواهد بود.
– به یاد داشته باشید که کود دهی برای پرورش گل های بزرگ تر و بهتر نیست، بلکه برای ایجاد تعادل در مواد مغذی خاک بوده تا گیاهان مخصوصا گل نرگس همیشه به گل بنشینند.
– وجود یکی از مواد مغذی در خاک مثل نیتروژن یا پتاس، باعث می شود که گیاه به جای گل، برگ های بیشتری داده یا کلاً رشد آن ضعیف شود.
3- برای پرورش گل نرگس کود مناسبی انتخاب کنید.
کود متعادل یعنی کودی که نسبت فسفر، نیتروژن و پتاس آن مساوی باشد یا کودی که نسبت به نیتروژن، فسفر و پتاس (پتاسیم) بیشتری دارد، کودی عالی برای گل نرگس می باشد. کود گرانولا گزینه ی مناسبی است.
4- تغذیه ی گیاه باید در ابتدای فصل رویش انجام شود. یعنی زمانی که اولین قسمت گیاه روی خاک دیده می شود.
در این موقع از سال (یعنی معمولاً اوایل بهار)، بهتر است از یک کود مایع یا محلول در آب استفاده کنید.
5- پس از فصل رویش، به جای استفاده دوباره کود، از مالچ استفاده کنید.
کود همیشه جوابگو نیست. گیاه برای رشد، به مواد مغذی فراوان نیاز نداشته و همان کودی که در اوایل فصل رشد استفاده کرده بودید، برای آن کافی است. در پایان فصل به اندازه ی یک تا دو اینچ، مالچ ارگانیک را پای گیاه بریزید. در زمان سرما، مالچ از گیاه محافظت کرده و برخی از مواد مغذی را نیز به خاک بازمی گرداند.
6- در صورتی که گل نرگس شما در گلدان است، پس از فصل رشد به آن کود دهید.
البته اگر گل را در فصل بهار در گلدان کاشته اید، کمپوستی که استفاده کرده اید در تمام فصل رویش گیاه برایش کفایت کرده و در ابتدای فصل رویش، نیازی به کود ندارد. با این حال اگر می خواهید در همان سال گل دهد، می توانید بعد ها به آن کود دهید.
– به یاد داشته باشید گل های نرگسی که در گلدان کاشته می شوند، سال اول به خوبی سال دوم رشد نکرده و گل نمی دهند. گل دادن پس از فصل رویش اول، عملکرد و گل دهی را برای فصل رویش دوم بهتر می کند.
– دو ماه پس از اینکه گل های نرگس از بین رفتند، گلدان را به مدت سه ماه به پهلو بخوابانید و تا پاییز به آن آب ندهید.
مراقبت از نرگس برای گلدهی
1- اجازه دهید برگ های نرگس به خودی خود خشک شده و از بین بروند.
نرگس ها در تامین انرژی بسیار زبردست هستند و برای این کار، به فتوسنتز با جذب آفتاب احتیاج دارند. بنابراین از بین نبردن برگ های آن بعد از گل دهی، بسیار مهم است؛ زیرا این مهم ترین زمان برای گل بوده که از طریق برگ هایش انرژی دریافت کند. بنابراین برگ ها را از بین نبرده و اجازه دهید خودشان به صورت کاملاً طبیعی از بین بروند.
– نرگس هایی که برگ های بسیار زیادی داشته اما گل ندارند، ممکن است خاکشان نیتروژن بالایی داشته باشد. در بهار بعدی از کودی با فسفر بیشتر استفاده کنید.
2- خاک را مرطوب نگه دارید اما خیس نکنید.
از دلایل دیگری که گل نرگس برگ های زیادی داشته اما گل نمی دهد، فقدان آب است. هر بار که خاک اطراف گیاه خشک می شود، آن را آبیاری کنید. اما به یاد داشته باشید که در آبیاری زیاده روی نکنید. خاک نباید دائماً خیس باشد بلکه باید دائم آن را مرطوب نگه داشت.
3- مطمئن شوید که نرگس ها را در عمق مناسب کاشته اید.
اگر گل های نرگس در عمق مناسبی نباشند، گل نمی دهند. نرگس باید در عمق 2 تا 3 برابری ارتفاع خودش (معمولاً 4 تا 6 اینچ) کاشته شود. فاصله ی بین دو گیاه باید به همین اندازه باشد. همچنین گل ندادن گیاه، ممکن است به این خاطر باشد که ریشه یا همان پیاز گیاه نیاز به تقسیم شدن دارد.
4- یکی دیگر از دلایل گل ندادن نرگس، سرد نشدن پیاز در فصل زمستان یا کاشت آن در زمانی نامناسب است.
بنابراین توصیه می شود پیازهایی که قبلاً سرد شده اند را برای کاشت تهیه کنید.
5- گیاه باید در نقطه ای سرشار از آفتاب و خاکی که زهکشی مناسبی داشته باشد کشت شود.
آب نباید در محل کاشت گل نرگس گودال شده و به راحتی باید در خاک نفوذ کند. در غیر این صورت نرگس گل نمی دهد.
6- برای از بین بردن علف های هرز و حشرات موذی اطراف گیاه، دور تا دور آن را شخم بزنید.
در پایان با مراجعه به لینک های زیر از وب سایت فن تریکس چگونگی پرورش گل ارکیده و کاکتوس عید پاک جهت گل دهی را فراگیرید.
>>> پرورش گل ارکیده جهت گل دهی <<<
>>> پرورش کاکتوس عید پاک جهت گل دهی <<<
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.
سلام .مرسی از مطلب جالبتون.من گل نرگس را خیلی دوست دارم.امیدوارم بتونم خودم پرورشش بدم.