نحوه تحریک کردن و افزایش فعالیت غده هیپوفیز به صورت طبیعی
هیپوفیز یکی از مهم ترین بخش های بدن است. زیرا تولید بسیاری از هورمون ها را به عهده دارد. وقتی غده هیپوفیز طبق اصول و به درستی فعالیت کند، احساس نشاط و پر انرژی بودن می کنید. برای آگاه شدن از نحوه فعالیت غده هیپوفیز خود می توانید به پزشک مراجعه کنید. اگر غده هیپوفیزتان به یک تلنگر نیاز داشته باشد، ممکن است پزشک برایتان هورمون درمانی را تجویز کند یا درمانی به سادگی تغییر رژیم غذاییتان را به شما پیشنهاد دهد. با فن تریکس همراه باشید تا با روش های تحریک و افزایش فعالیت غده هیپوفیز آشنا شوید.
تحریک غده هیپوفیز با تغییر در رژیم های غذایی
1- برای تحریک غده هیپوفیز مصرف قند را کاهش دهید.
به جای غذاهای فرآوری شده از میوه ها و محصولات تازه و ارگانیک استفاده کنید. برچسب محصولات را خوانده تا قندها و شکرهای پنهان موجود در یک محصول را شناسایی کنید. مثلاً فروکتوز ذرت و کربوهیدرات های پالایش شده مقدار ترشح انسولین را بالا برده و در ترشح هورمون های رشد و عملکرد سیستم عصبی اختلال ایجاد می کنند.
– جایگزین های مناسب پیدا کنید. مثلاً به جای مصرف لیموناد، خودتان در خانه شربت آبلیمو با شکر خیلی کم یا با شیرین کننده های بهتر از شکر تهیه کنید.
2- در صورت نیاز مقدار پروتئین مصرفیتان را افزایش دهید.
10 تا 35 درصد کالری مصرفی روزانه شما باید پروتئین باشد. اگر مقدار پروتئین دریافتی بدنتان کم است، مصرف گوشت قرمز، مغزها، ماهی و تخم مرغ را افزایش دهید. آمینو اسیدهای تجزیه شده از گوشت قرمز برای غده هیپوفیز مثل سوخت عمل کرده و باعث تولید هورمون می شوند. برای تغییر رژیم غذایی هم حتماً با پزشک مشورت کنید و توصیه های او را به کار بگیرید.
– خوردن پروتئین بیش از حد می تواند باعث به وجود آمدن بیماری های کلیوی شود. اگر از قبل بیماری کلیوی دارید، حتماً با پزشک مشورت کنید.
3- قبل از خواب وعده های غذایی سنگین نخورید.
هنگامی که شما خوابیده اید، فعالیت غده هیپوفیز به اوج می رسد و هورمون های مفیدی را به مقدار مناسب تولید می کند. نخوردن وعده های غذایی سنگین و وعده های غذایی با کربوهیدرات بالا دو ساعت قبل از خواب مقدار انسولین بدن را ثابت نگه می دارد.
– خوردن برخی وعده های سبک و کوچک برای افراد خاصی مفید واقع می شود و باعث عملکرد بهتر هیپوفیز و متعادل شدن ترشح هورمون ها می شود.
4- مصرف ویتامین D ،E و A را بیشتر کنید.
می توانید مولتی ویتامین هایی تهیه کنید که همه این ویتامین ها و حتی ویتامین های بیشتری هم داشته باشد. اما کار بهتر این است که مصرف غذاهایی که دارای این ویتامین ها هستند را افزایش دهید. مانند ماهی سالمون یا فلفل دلمه ای. همه این ویتامین ها با ترمیم رادیکال های آزاد و مواد شیمیایی مضر، تولید هورمون ها را متعادل می کنند.
– برای دریافت ویتامین D غذاهایی مثل ماهی تن و سیریل های گندمی بخورید. برای بالا بردن مقدار ویتامین E مصرف اسفناج و بادام را افزایش داده و برای دریافت ویتامین A هویج و سبزیجات برگی مصرف کنید.
5- منگنز بیشتری مصرف کنید.
غذاهایی مثل حبوبات و سبزیجات برگی، منگنر آماده را برای مصرف مستقیم بدن فراهم می کنند. بیشتر این مواد معدنی در استخوان ها ذخیره شده، اما بعضی از آن ها هم در هیپوفیز ذخیره می شوند.
6- گیاهان دیگر را هم امتحان کنید.
خار مریم و درمنه را می توانید با چای یا سایر نوشیدنی هایتان ترکیب کرده و میل کنید. جینسنگ و یونجه هم در بهبود عملکرد غده هیپوفیز موثر بوده اند. می توانید این مکمل ها را به صورت ورقه های قرص تهیه کنید. قبل از مصرف هرگونه ماده گیاهی با پزشک مشورت کنید. مخصوصاً اگر در حال مصرف دارو هستید.
افزایش فعالیت غده هیپوفیز با تغییرات در سبک زندگی
1- خودتان را ریلکس کنید.
زمانی که استرس داشته باشید، بدن کورتیزول ترشح می کند. کورتیزول زیاد می تواند در تعادل هورمونی اختلال ایجاد کرده و ترشح هورمون های غدد فوق کلیه را تحت تاثیر قرار دهد. با خانواده یا دوستان به گردش بروید، در یک دوره کلاس های یوگا شرکت کنید و هر کار دیگری که لازم است انجام دهید تا استرستان را کنترل کنید.
2- هر شب خواب کافی داشته باشید.
به دلیل اوج فعالیت غده هیپوفیز در شب باید زمان کافی را در اختیار این غده قرار دهید. چند ساعت قبل از خواب، کافئین مصرف نکنید و قبل از اینکه بخوابید با وسیله های الکترونیکی مثل لپ تاپ یا گوشی تلفن کار نکنید.
بزرگسالان (18 تا 60 سال) باید شبانه 7 ساعت یا بیشتر خواب داشته باشند. بچه ها، نوجوانان و افراد کهنسال باید خواب بیشتری داشته باشند.
– داشتن خواب کافی مقدار کورتیزول را کاهش می دهد.
3- حداقل 3 روز در هفته ورزش کنید.
بالا بردن ضربان قلب به عملکرد بهتر بدن و ترشح متعادل هورمون ها کمک می کند. لازم نیست برای این کار در کلاس های بدنسازی یا ورزش های سنگین ثبت نام کنید. بالابردن ضربان قلب به مدت 30 دقیقه و حداقل هفته ای سه بار می تواند تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد.
4- تمرینات یوگا انجام دهید.
برخی از حرکات مشخص یوگا مثل حرکت چرخ یا کمان رو به بالا می تواند تاثیر بسزایی در افزایش جریان خون در قسمت مغز و غده هیپوفیز داشته باشد. می توانید کلیپ های آموزشی تماشا کرده و یا در کلاس های یوگا ثبت نام کنید.
– به یاد داشته باشید که انجام حرکات یوگا برای برخی افراد خطرناک است. مثلاً اگر سابقه سکته مغزی داشته باشید، قبل از انجام هر برنامه ورزشی باید با پزشک مشورت کنید.
5- وزنتان را متعادل نگه دارید.
بالا بودن وزن می تواند غده هیپوفیز را تحت فشار قرار داده و با تحمیل وضعیت آن را مجبور به تولید بیش از حد هورمون هایی از جمله هورمون رشد کند و ترشح بقیه هورمون ها را کاهش دهد.
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.
برای تحریک هیپوفیزجهت تولیدهورمون های جنسی باید چکارکرد؟!
عالی بود و سعی میکنم تمام موارد را انجام دهم با تشکر از این مقاله