مراقبت و جلوگیری از آسیب به کودکی که چهار دست و پا راه می رود
یکی از مهم ترین دوران رشد در زندگی کودک، زمانی است که کودک شروع به خزیدن و بعد از آن چهار دست و پا رفتن می کند. کودکان در این سن با بیشترین خطرات مواجه هستند. لذا به بیشترین مراقبت و توجه احتیاج دارند.
نکات زیر به شما والدین کمک خواهد کرد کودک را در هنگام خزیدن و چهار دست و پا رفتن از آسیب های احتمالی حفظ کنید.
حفظ کودک از آسیب هنگام چهار دست و پا رفتن
1- کودکی که شروع به خزیدن و چهاردست و پا رفتن کرده است را هرگز روی سطحی بالاتر از سطح زمین نخوابانید. کودک به هوای خزیدن می غلتد و ممکن است پرت شود.
2- کودکی که در این سن در کریر، کالاسکه، صندلی ماشین یا هر نوع صندلی دیگری می نشیند، حتماً باید کمربند ایمنی داشته باشد.
بهترین کمربند ایمنی برای کودک خزنده کمربندی است که دور کمر، شانه ها و بدن او را پوشش داده تا او را از غلطیدن و پرت شدن حفظ کند. کودک باید سر جای خود ثابت شده و حرکت او مهار شود، وگرنه احتمال پرت شدن او وجود دارد.
3- ابتدا و انتهای پلکان ها، دروازه یا گیت های ایمنی نصب کرده تا کودک هنگام خزیدن یا چهار دست پا رفتن روی پله ها قرار نگرفته و از آن ها غلت نخورد.
4- نرده ها و فضاهایی مانند آن، که فاصله ی میله های آن 6.5 سانتی متر است را با توری پوشش دهید.
کودک در این سن کنجکاو بوده و دوست دارد در هر جایی سرک بکشد. وجود چنین فضایی در خانه موجب گیر کردن دست، پاها و سر کودک شده که واقعاً خطرناک است.
5- مبلمان را از نزدیکی پنجره ها دور کنید.
همان طور که گفته شد کودکان در این سن کنجکاو و البته خلاق هستند. وجود مبل در کنار پنجره باعث می شود کودک به سمت آن رفته، از روی آن بالا رود و خود را به سمت پنجره پرت کند. گاهی نیز ممکن است پنجره را باز کند.
6- وقتی کودک شروع به چهار دست و پا رفتن می کند، آنقدری خلاقیت دارد که بتواند اشیا را روی هم گذاشته و از روی آن ها بالا برود.
بنابراین حواستان باشد که چنین اشیائی مثل بالش، عروسک های پولیشی و پتوی اضافه را حتماً از تخت خواب کودک دور کنید. کودک از آن ها به عنوان ابزاری برای بیرون آمدن از تخت استفاده کرده و ممکن است از ارتفاع پرت شود.
7- اشیاء و ابزار کوچک مثل تیله، سکه، پاک کن و مانند این ها و حتی اسباب بازی های ریز را از کف زمین و دسترس کودک کاملاً دور کنید.
این ابزار برای کودک جذابیت دارد؛ به سمت آن ها کشیده شده و آن ها را برداشته و مستقیماً وارد دهان می کند. حتی اسباب بازی هایی که ممکن است قطعات ریز آن ها قابل جدا شدن باشد را نیز دور کنید. کودک آن ها را می کند و می خورد.
8- نایلون و کیسه های پلاستیکی را از کودک دور کرده و هرگز آن ها را برای بازی کردن به کودک ندهید. ممکن است روی سر کودک گیر کرده و موجب خفگی شود.
9- هرگز پستونک را روی گردن کودکی که چهاردست و پا می رود یا می خزد آویزان نکنید. همچنین پستونک را به لباس او نیز وصل نکنید.
ممکن است حین خزیدن او، به جایی گیر کند یا زیر دست و پای خودش قرار گرفته و به کودک آسیب بزند. یا با وول خوردن بچه، بند پستونک دور گلوی او پیچ خورده و موجب خفگی شود.
10- بندها و نگهدارنده های پرده نیز دقیقاً مانند همان بند پستونک به کودک آسیب می زنند.
اگر ارتفاع آن ها کم است یا در کنار مبل و میزی قرار دارند که کودک با رفتن روی آن ها می تواند به آن ها دسترسی یابد، آن ها را نیز از دسترس وی خارج کنید.
11- لباس هایی کاملاً ساده بدون هیچ گونه اکسسوری، بند، پاپیون و مواردی این چنین به کودک بپوشانید. هرگز از جواهراتی مثل گردنبند و دستبند برای کودک استفاده نکنید.
12- وسایلی که دارای گوشه کنارهای تیز و برنده هستند، مثل دراور، صندلی، میز و … را از دسترس کودک خارج کنید.
ممکن است گوشه های تیز به لباس کودک گیر کرده یا وارد چشم کودک شود و آسیبی جدی به بار آورد.
13- تمامی کلید پریزهایی که در ارتفاع پایین قرار دارند و کودک می تواند به آن ها دسترسی یابد را پوشش داده و روی آن ها کاور بزنید.
در پایان با مطالعه مقالات زیر در وب سایت فن تریکس آموزش توالت رفتن کودک و بالا و پایین رفتن کودک از پله ها فراگیرید.
>>> آموزش بالا و پایین رفتن کودک از پله ها <<<
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.