اصول صحیح نگهداری و آماده کردن تخمه کدو برای کاشت
برداشت و آماده کردن تخم کدو جهت کاشت
فصل پاییز فصل نوبرانه کدوهای حلوایی و تنبلی است که در سایزها و اشکال مختلف رخ نمایی می کنند. شاید برای شما هم پیش آمده که وسوسه شده باشید یک یا چند عدد از آن ها را تهیه کرده و نوش جان کنید. از آنجایی که کدو تنبل را هر کسی در باغ و باغچه هم می تواند کاشته و برداشت کند، باید بگوییم که اگر مشتاق این کار هستید، باید هم اکنون با ما در فن تریکس همراه شوید تا بتوانید تخمه های کدو را اصولی نگهداری کرده و سال آینده در زمان مناسب آن ها را بکارید.
برداشت و نگهداری طولانی مدت تخمه کدو برای کاشت بسیار آسان است. اما برای اینکه از کاشت تخمه ها در سال آینده بهترین نتیجه را به دست آورید، نکات زیر را در نظر داشته باشید.
ابتدا مطمئن شوید که آیا کدو دو رگه است یا خیر. کدویی که دو رگه باشد را نمی توان با بذر تکثیر کرد و کاشت آن ها باعث می شود آن کدوی بزرگ نارنجی و زیبا، کدو هایی کوچک و بی رنگ تولید کند، که عملاً قابل استفاده نیست. بنابراین تخمه های این نوع کدو را نیز به همراه خود کدو نوش جان کنید.
کاشت تخمه کدوهایی که تولید مثل آن ها در طی فرآیند گرده افشانی است نیز نتیجه ای نخواهد داشت و همان کدوهایی را به شما خواهد داد که در مورد کدوهای دو رگه گفته شد. بنابراین اگر کدو را از مزرعه دار می خرید، حتماً در مورد نوع کدو و موارد گفته شده اطلاعاتی کسب کنید.
بعد از تهیه کدو، اگر مطمئن هستید تخمه های آن برای کاشت به کارتان می آید، وسایل مورد نیاز را آماده کنید.
وسایل مورد نیاز:
– چاقوی تیز
– یک عدد قاشق
– آبکش
– آب
– حوله کاغذی یا کاغذ روغنی
– سینی
– پاکت
– مکانی خشک و خنک برای خشک کردن تخمه کدوها
طرز آماده کردن تخم کدو ها
– کدو را برش زده و از وسط نصف کنید. سپس با قاشق تخمه های آن را در آورده و در آبکش بریزید.
– آبکش را زیر شیر آب گرفته و تخمه ها را کامل بشویید، به گونه ای که پالپ کدوها کاملاً از روی تخمه ها از بین برود. هیچ اثری از تکه های کدو نباید روی تخمه ها باقی بماند. زیرا مانع از خشک شدن آن ها شده و باعث می شود تخمه ها کپک بزنند.
– روی سینی کاغذ حوله ای پهن کنید. البته برخی کاغذ روغنی را ترجیح می دهند، زیرا تخمه ها به آن نمی چسبند.
– زمانی که تخمه ها کاملاً تمیز شد، آن ها را به صورت یک لایه روی سینی پهن کنید. دقت کنید که تخمه ها باید از هم جدا بوده و به هم نچسبند. این کار باعث می شود به صورت یک دست و کامل خشک شوند.
– سینی را در جای خشک و خنک بگذارید.
– دو روز اول هر چند وقت یکبار تخمه کدو ها را زیر و رو کرده تا هر دو طرف آن ها به طور کامل خشک شود.
– باید اجازه دهید تخمه ها 3 تا 4 هفته به همان حالت باقی بمانند تا کاملاً خشک شوند. اگر کپکی روی یکی از تخمه ها مشاهده کردید، حتماً آن را دور بیندازید. دقت داشته باشید که کپک نشان می دهد مکان به اندازه ی کافی خشک و خنک نیست.
– بعد از اینکه تخمه ها به طور کامل خشک شد، آن ها را در پاکت کاغذی ریخته و تا زمان کاشت نگهداری کنید. در صورتی که پاکت کاغذی ندارید، می توانید آن ها را در یخچال نیز بگذارید.
– از آنجایی که مقدار تخمه ها برای کاشت بسیار زیاد است، می توانید تعدادی از آن را برای کاشت برداشته و مقداری را بو داده و نوش جان کنید.
– برای حصول نتیجه ی بهتر در کاشت بذرها یعنی به دست آمدن دقیقاً همان کدویی که خریده اید، بذرها را از کدو هایی که به روش گرده افشانی تکثیر می شوند دور نگه دارید.
– در فصل مناسب تخمه های کدو را در باغ و باغچه خود بکارید.
در پایان فن تریکس مطالعه مقاله “آموزش پخت کدو بلوطی” را به شما پیشنهاد می دهد.
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.