چگونه یک پتو با خز روباهی و ابریشم برای فصل زمستان بدوزیم؟
آموزش دوختن پتو با خز روباهی
پارچه های خز به خصوص خز روباهی از جمله پارچه های گران قیمت و محبوب فصل زمستان بوده که به دلیل زیبایی و البته گرمای بسیار زیادشان مورد توجه بسیاری بوده و محبوب می باشند. از خز در تهیه ی انواع پالتو، کت، کلاه و حتی پتو استفاده می شود. اما قیمت بالای آن ها باعث شده که صرف هزینه برای تهیه ی یک پتوی خز که می توان آن را به راحتی و تنها با کمی پارچه در یک ساعت دوخت، اصلاً منطقی نباشد. پس اگر عاشق پتوهای خزی هستید. مقداری پارچه تهیه کرده و با کمی همت خودتان پتویی بدوزید که هزینه ی آن نصف هزینه ی خرید شود.
برای دوختن زیر انداز صحرایی یا باغبانی به لینک زیر از وب سایت فن تریکس مراجعه کنید.
>>> نحوه دوختن زیر انداز صحرایی یا باغبانی >>>
1- وسایل لازم را تهیه کنید.
دوخت پتوی خز بسیار آسان است اما به ابزار و وسایل خاصی نیاز دارد.
پس وسایل زیر را آماده کنید:
– پارچه ی خز 2 در 3 متر
– پارچه ی پشم 2 در 3 متر
– تعدادی سوزن ته گرد
– قیچی
– تیغ موکت بری یا کاتر برای برش خز (به دلخواه)
– چرخ خیاطی
2- پارچه ی خز را به گونه ای روی سطح صاف و مسطح پهن کنید، که پرزها به سمت بالا و رو به روی خودتان باشد.
سپس پارچه ی پشمی را روی آن انداخته و لبه های دو پارچه را دقیقاً روی هم قرار دهید. این گونه یک طرف پتو خزی بوده و طرف دیگر پشمی است. البته از دو طرف خز هم می توانید استفاده کنید. مثلاً به جای پارچه ی پشمی از همان پارچه ی خزی استفاده کنید. فقط باید هزینه ی بیشتری بپردازید.
– به جای پارچه ی پشمی از پارچه های فلانل، ساتن، میکروفایبر و جرسی هم می توانید استفاده کنید.
3- بعد از این که دو پارچه را دقیقاً روی هم قرار گرفتند، اگر لبه های دو پارچه ناهموار و ناصاف بود، با قیچی برش زده و دقیقاً دو پارچه را به شکل هم در آورید تا لبه ها کاملاً روی هم منطبق شوند. دو پارچه باید هم سایز هم باشند.
– اگر لازم شد خز را برش زده و آن را با کاتر و از سمت بدون پرز ببرید.
4- دو پارچه را با سوزن ته گرد روی هم ثابت نگه دارید.
به این صورت که دور تا دور دو پارچه را به استثنای یک گوشه که در تصویر مشخص است، سوزن ته گرد زده و یک گوشه از کار را باز بگذارید. هر چه از سوزن ته گرد بیشتری استفاده کنید بهتر است. زیرا پارچه ها جا به جا نشده و کار زیباتر خواهد شد.
5- دور تا دور کار و جاهایی که سوزن زده بودید را با فاصله ی یک و نیم سانتی متر از لبه دوخت بزنید.
در حین دوختن، پارچه ها را در کنار هم محکم نگه دارید که تکان نخورد. اما دقت کنید که در آن کششی ایجاد نکنید و با سرعتی یکنواخت و آرام بدوزید. بهتر است در لبه ی کار، خزها را با انگشت به داخل هدایت کنید تا هم دوخت ها تمیز از آب درآید و هم خزها در چرخ گیر نکند.
6- دوخت زدن را در گوشه ای که سوزن ته گرد نزده بودید متوقف کرده و از این نقطه ی باز، برای برگرداندن و پشت و رو کردن پتو استفاده کنید.
پتو را برگردانید به طوری که خزها سمت رویه ی پتو قرار گیرند. برای این که گوشه های کار به شکل صحیحی برگردانده شوند، از جسمی نوک تیز مثل قیچی استفاده کرده و گوشه های کار را نیز کامل بیرون بکشید.
7- بعد از این که پتو کاملاً پشت و رو شد، گوشه ی باز و دوخت نخورده ی را نیز بدوزید.
لبه های دو پارچه در این نقطه را به سمت داخل تا زده و با سوزن ته گرد محکم کنید تا دوخت تمیزی از آب در آید. سپس با چرخ دوخته و سوزن ها را جدا کنید.
8- نخ های اضافه ای که آویزان است را چیده و کار را تمیز کنید.
اکنون پتوی خزی شما آماده ی استفاده است.
در پایان می توانید برای اطلاع از ” نحوه دوختن زیرانداز با لباس و پارچه های کهنه و قدیمی ” به لینک زیر از وب سایت فن تریکس مراجعه کنید.
>>> نحوه دوختن زیرانداز با لباس کهنه <<<
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.
لینک کوتاه پست: