زیبایی

مزایا و فواید کوجیک اسید و چگونگی استفاده از آن برای روشن کردن پوست

Digikala

فن تریکس در شبکه های اجتماعی

fantricks-soroush-50 fantricks-instagram-50 fantricks-telegram-50 fantricks-aparat-50-png




🌟5-4-3-2-1🌟 به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟
[تعداد: 2    میانگین: 4.5/5]

کوجیک اسید چیست؟

کوجیک اسید ماده ای است که به جرأت می توان گفت، برای افرادی که با پوست زبر، خشن و لکه دار دست و پنجه نرم می کنند بهترین اکسیر است. ماده ای شگفت انگیز که در کرم ها و سرم های روشن کننده ی پوست موجود می باشد. اسید کوجیک عاملی است که از انواع قارچ ها به ویژه گونه های مختلف آسپرژیلوس استخراج می شود. این ماده برای اولین بار در سال 1907 از گونه ای از آسپرژیلوس به نام آسپرژیلوس اورایزا (Aspergillus oryzae) کشف شد که روی برنج پخته شده رشد می کند.

1 فواید کوجیک اسید برای پوست

نام کوجیک از نام ژاپنی کوجی (koji) به معنی برنج پخته شده گرفته شده است. این ماده به صورت وسیعی در محصولات آرایشی، بهداشتی و مراقبتی به عنوان عامل سفید کننده و روشن کننده ی پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

موارد استفاده از کوجیک اسید

2 فواید کوجیک اسید برای پوست

اسید کوجیک یک عنصر کلیدی در بسیاری از کرم ها، ژل ها و سرم های روشن کننده پوست است. شاید با این نام در محصولاتی برخورد کرده باشید و شاید هم به همین دلیل می خواهید در مورد آن بیشتر بدانید. محصولاتی که در آنها میزان کوجیک اسید با غلظت 1٪ یا کمتر استفاده شده باشند، مورد تایید بوده و قابل استفاده هستند.

البته محصولاتی هم وجود دارند که غلظت کوجیک اسیدشان بیشتر است. که معمولاً مناسب پوست های معمولی نبوده و استفاده از آنها حتماً باید طبق دستوالعمل درج شده روی محصول انجام شود. صابون ها و پاک کننده ها را حتی اگر حاوی کوجیک اسید هم باشند باید بلافاصله شست. اما شاید دیده باشید که روی برخی سرم ها، کرم ها و لوسیون های حاوی این ماده نوشته شده است که “اجازه دهید به مدت یک شب برای جذب بهتر روی پوست بماند”.

لذا دلیل این موضوع و عملکرد کوجیک اسید را بررسی خواهیم کرد. پس با ما در فن تریکس همراه باشید.

اسید کوجیک با مهار تولید ملانین، پوست را روشن می کند. ملانین رنگدانه ای است که پوست، چشمان و مو را رنگ می کند. بیش از حد تولید شدن ملانین اغلب لکه های تیره و همچنین تُن پوستی تیره و ناخوشایند را به وجود می آورد. بدن انسان ملانین را با کمک یک اسید آمینه به نام تیروزین تولید می کند. اسید کوجیک در واقع عملکرد تریروزین را مهار می کند، که تبعاً تولید ملانین نیز مهار می شود.

فواید کوجیک اسید چیست؟

قبل از هر چیزی سوال اینجاست که آیا اسید کوجیک برای بدن ایمن و بی ضرر است؟

3 فواید کوجیک اسید برای پوست

یک مطالعه روی شش زن یائسه، اثرات کرم کوجیک اسید که حاوی 1% کوجیک اسید بود را مورد بررسی قرار داد. تست خون آنها وجود اسید کوجیک در پلاسمای خونشان را نشان داد. دانشمندان از این مطالعه به این نتیجه رسیدند، به دلیل اینکه جذب اسید کوجیک از پوست و سپس رسیدن آن به خون در مدت زمانی طولانی صورت می گیرد، هیچ شانسی برای وجود اثرات جانبی برای انسان وجود ندارد.

نتیجه ی حاصله از این قرار است که استفاده از محصولات حاوی اسید کوجیک دارای مزایای زیر است.

1- باعث کاهش هایپرپیگمنتیشن (لکه های پوستی) می شود.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ممکن است باعث ایجاد هایپرپیگمنتیشن، لکه های تیره و کک و مک روی پوست شود. استفاده از اسید کوجیک روی پوست می تواند پوست را روشن کرده و لکه ها را محو کند و پوستی صاف، تمیز و بدون لک بسازد. همچنین گفته می شود که اسید کوجیک غیر از رفع لکه ها به طور کلی پوست را روشن می کند. ملاسما را نیز به طور موفقی بدون خارش و تحریک پوست درمان می کند.

2- اثرات ضد پیری دارد.

محصولات حاوی کوجیک اسید نه تنها آسیب های ناشی از آفتاب را از بین برده بلکه چروک و نشانه های پیری و افزایش سن را نیز از بین می برند. اسید کوجیک مانع از عملکرد آنزیم تیروزیناز می شود که مسئول تولید ملانین و روند پیری پوست است.

3- خواص آنتی باکتریال (ضد باکتریایی) دارد.

اگر چه خواص ضد باکتری اسید کوجیک فوق العاده قدرتمند نیست، اما حتی اگر در مقدار کمی هم استفاده شود می تواند در برابر چندین باکتری موثر بوده و مانع از رشد آنها گردد.

4- خواص ضد قارچی دارد.

نشان داده شده است که کوجیک اسید اثر مهار کنندگی برخی از گونه های قارچی را درد. در درمان عفونت های قارچی مثل عفونت پای ورزشکار یا رینگ ورم (ringworm) و کاندیدیازیس بسیار مفید است. استفاده منظم اسید کوجیک در پوست باعث جلوگیری از عفونت های باکتریایی و قارچی پوست می شود.

اگر چه کوجیک اسید برای پوست کاملاً ایمن و بی خطر است اما برخی از افراد ممکن است چند عوارض جانبی را تجربه کنند.

مهمترین عوارض جانبی کوجیک اسید

4 فواید کوجیک اسید برای پوست

 

1- ممکن است درماتیت تماسی به وجود آورد.

افراد دارای پوست حساس مستعد ابتلا به درماتیت تماسی هستند. بر اساس یک بررسی که توسط انجمن درماتیت آمریکا انجام گرفت، دیده شد که یک بیمار با پوست حساس پس از استفاده از کرم حاوی کوجیک اسید دچار درماتیت تماسی گردید.

2- ممکن است پوست را نسبت به نور خورشید حساس کند.

اسید کوجیک مانع تولید ملانین می شود، رنگدانه ای که مسئول حفظ پوست از آفتاب سوختگی و سایر عوارض جانبی اشعه خورشید است. هنگامی که تولید ملانین به خطر افتاد، پوست به آفتاب سوختگی حساس می شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است قبل از استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید با پزشک مشورت کنید.

قبل از استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

– اسید کوجیک برای افرادی که دارای لکه های پوستی، هایپرپیگمنتیشن، اسکار و لکه های تیره هستند مفید است. اما افرادی که از هر گونه بیماری پوستی رنج می برند نباید از کوجیک اسید استفاده کنند. همچنین افراد مبتلا به آلرژی پوستی نیز باید قبل از استفاده از آن با پزشک مشورت کنند.

– قبل از استفاده از هرگونه محصولات حاوی کوجیک اسید حتماً دستورالعمل استفاده از آن را مطالعه کرده و از آن پیروی کنید.

– در صورتی که بعد از استفاده از این نوع محصولات هرگونه بثورات یا تغییرات پوستی مشاهده کردید، آن را نادیده نگرفته و فوراً به پزشک مراجعه کنید.

– هرگز از محصولات حاوی اسید کوجیک روی پوست های زخم، خراش و برش دار و آسیب دیده استفاده نکنید.

نتیجه مورد انتظار از اسید کوجیک ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. بسته به نوع پوست و شدت شرایط پوست دارد. نتایج حاصله در بعضی ممکن است چند هفته طول بکشد و در برخی چند ماه به طول انجامد. سعی کنید از اسید کوجیک فقط برای یک دوره کوتاه استفاده کنید. یعنی تا زمانی که وضعیت بهبود یابد و نتایج دلخواه خود را بدست آورید.

همچنین می توانید برای اطلاع از رفع تیرگی پوست پشت لب به لینک زیر از وب سایت فن تریکس مراجعه کنید.

>>> رفع تیرگی پوست پشت لب <<<

hashie-fantricks

فقط با آموزش و یادگیری می تونیم آینده رو بسازیم.

پس اگه مطلب مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت نظرات با دوستان خودتون در میون بذارید.

hashie-fantricks-2
برچسب ها



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن

Adblock را غیر فعال کنید.

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود، لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید.