چگونه گل فلوکس یا گل آتشی را تقسیم و تکثیر کنیم؟
گل فلوکس یا گل آتشی از جمله گل هایی است که دارای تنوع بسیار زیادی بوده و گل های معطری را در طیف وسیعی تولید می کند. اما رایج ترین نوع این گیاه که می توان برای باغچه و باغ نیز از آن استفاده کرد فلوکس بلند نام دارد که به ارتفاع نیم تا یک متر رشد کرده و خوشه های بلند و شاخه های متراکمی دارد. به گونه ای که هر 3 تا 5 سال باید آن را تقسیم کرده و در جای دیگری کاشت و به قول معروف تکثیر کرد.
تقسیم و تکثیر گل آتشی یا فلوکس
1- ابتدا باید زمان تقسیم گیاه را تشخیص دهید.
این گیاه را باید زمانی که سرزنده و سالم به نظر می رسد تقسیم کنید. اشتباهی که اغلب باغبانان در مورد این گیاه می کنند این است که صبر می کنند تا گیاه به حجم وسیعی رسیده و شروع به ریزش کند. در حالی که تقسیم باید قبل از رسیدن گیاه به این مرحله صورت گیرد.
– به عنوان یک قاعده ی کلی، برای تقسیم اجازه دهید رشد عرضی گیاه به اندازه ی ارتفاع آن شود. یعنی قطر دایره ای که گیاه رشد کرده است به اندازه ی ارتفاع آن باشد. اما اگر متوجه شدید گیاه به صورت انبوه رشد کرده و در مرکز به گل نشسته و شاخ و برگ کمتری دارد، یعنی وقت تقسیم و تکثیر گیاه است.
– تقسیم گیاه باید در اوایل بهار، اواخر تابستان یا اوایل پاییز صورت گیرد. اما اگر می خواهید به نتیجه ای عالی دست یابید تقسیم گیاه را در اوایل بهار و قبل از اینکه شاخ و برگ جدیدی رشد کند انجام دهید.
2- کل گیاه را از زمین درآورید.
حتی اگر می خواهید گیاه در جای خودش باشد هم باید کل گیاه را در آورده و تقسیم بندی را انجام دهید و بعد یک قسمت از گیاه را مجددا در همان جای اصلی بکارید.
– در اطراف گیاه چاله ای عمیق حفر کرده و گیاه را با بیلچه و با ملایمت درآورید که کمترین آسیب به ریشه هایش برسد.
3- خاک های روی ریشه را با فشار ملایم آب بشویید.
با این کار ریشه ها و ساقه هایی که به ریشه ها متصل است قابل مشاهده تر بوده و تقسیم راحت تر صورت می گیرد.
4- حال باید کل گیاه را تقسیم کرده و خوشه های کوچکی به دست آورید.
فقط اطمینان حاصل کنید که هر قسمت از گیاه را که جدا می کنید دارای یک یا دو ساقه ی سالم با ریشه هایی گسترده باشد تا بتواند گیاه را در خاک نگه دارد.
5- هر خوشه را مجدداً به 2 تا 4 خوشه ی کوچکتر تقسیم کنید.
6- حال باید تقسیمات گیاه را تا آماده شدن محل کشتشان در مکانی به صورت خنک و مرطوب نگهداری کنید.
اگر کار تقسیم بندی و تکثیر گیاه را در روزی آفتابی و گرم انجام می دهید، ریشه های برهنه ی فلوکس را در گلدانی گذاشته و آن را در سایه بگذارید. روی گیاهان را روزنامه بکشید تا خشک نشده و رطوبتشان حفظ شود.
– اگر تا دو ساعت گیاهان را نمی کارید به ریشه ها و روزنامه آب بزنید تا خشک نشوند.
7- مکانی آفتابی، خشک و دارای تهویه ی مناسب را برای کاشت تقسیمات و تکثیرات فلوکس انتخاب کنید.
8- خاک را به اندازه ی 12 اینچ یا 30 سانتی متر شخم زده و اگر خاک نیاز به کمپوست دارد کمپوستی ارگانیک در آن بریزید. فلوکس خاکی غنی و مقوی دوست دارد.
9- چاله ای با اندازه ی مناسب که تمامی ریشه های گیاه را در بر بگیرد حفر کنید.
10- ریشه ها را در چاله بگذارید. اما دقت داشته باشید که ساقه ها یعنی محلی که ساقه به ریشه متصل است باید هم سطح زمین بوده و در چاله دفن نشود. چاله را با خاک پر کنید.
11- فاصله ی بین هر فلوکسی که می کارید را به گونه ای رعایت کنید که برای هر گیاه جریان هوا به صورت مناسب وجود داشته باشد.
این کار از تجمع رطوبت روی برگ ها جلوگیری می کند. فلوکس هایی که در مناطقی بدون آفتاب کافی و تهویه ی مناسب و رطوبت بالا رشد می کنند، مستعد بیماری های قارچی بوده و کپک می زنند. پس هر گیاه را با فاصله ای 1 تا 1.5 متری از هم بکارید. البته اگر فلوکس ها بسیار کوچک بوده و فقط در یک ردیف آن ها را می کارید فاصله ی 25 سانتی متری نیز کافی است.
12- به گیاه آب دهید.
اما یادتان باشد که آب را فقط روی سطح خاک ریخته و به هیچ وجه شاخ و برگ گیاه را خیس نکنید.
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.
لینک کوتاه پست: