چگونه لباس هایمان را ضد آتش یا ضد حریق کنیم؟
اگر چه نمی توان در خانه لباسی تهیه کرد که کاملاً ضد حریق باشد، اما می توان با استفاده از مواد شیمیایی، کمتر آن را مستعد آتش سوزی کرد. این کار طی فرآیندی انجام می شود که در آن، لباس شعله را از خود دور می کند. در واقع ضد آتش بودن آن به معنی دور کردن شعله از خود است. بنابراین هرگز نمی توانیم بگوییم که ضد آتش بودن لباس به معنای نسوختن کامل لباس است. پس اصلاً به روش های ضد حریق کردن لباس که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم، به عنوان راه حلی که جان شما را در آتش نجات دهد اعتماد نکنید. همچنین در رویارویی با آتش یا قرار گرفتن در میان شعله های آن، از این روش ها استفاده نکنید. در واقع از این متدها در مواردی که لباس یا پارچه ای در کنار منبع گرما بوده و مستعد گرم شدن و آتش گرفتن است، می توان مثل دستگیره از آن استفاده کرد.
برای اطلاع از نحوه مقابله با آتش سوزی مقاله “روش های مقابله با آتش سوزی در جنگل” را در وب سایت فن تریکس مطالعه کنید.
فرمول زاج سفید
1- در یک سطل بزرگ، 450 گرم پودر زاج سفید را با نیم لیتر آب داغ مخلوط کنید.
2- لباس یا پارچه ای را که قصد ضد حریق کردنش (کمتر مستعد آتش گرفتن) را دارید، داخل سطل انداخته تا کاملاً خیس شود.
3- بعد از اینکه لباس کاملاً در آب خیس خورد، آن را از سطل درآورده و روی بند رخت در زیر نور آفتاب آویزان کنید تا خشک شود.
4- بعد از اینکه لباس یا پارچه خشک شد، می توانید از آن استفاده کنید. لباس یا پارچه نسبت به قبل سفت و شق شده است، اما می توان از آن استفاده کرد.
– همچنین از زاج سفید می توان به عنوان افترشیو، ضد عرق و درمان زخم استفاده کرد.
فرمول آمونیوم کلرید و آمونیوم فسفات
1- برای ضد حریق کردن لباس ها، در تابه یا قابلمه ی بزرگی 1 پیمانه آمونیوم کلرید را با یک لیتر آب مخلوط کنید.
2- ½ پیمانه آمونیوم فسفات را نیز به آن اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید.
3- مانند مرحله ی قبل، لباس یا پارچه ی مورد نظرتان را در مخلوط خیسانده تا کاملاً با مواد پوشش یابد؛ سپس آن را خشک کنید. لباستان بعد از خشک شدن ضد حریق شده است.
ضد حریق کردن لباس ها با فرمول بوراکس
1- در این روش به بوراکس، اسید بوریک و آب نیاز دارید. مقدار موادی که استفاده می کنید، به حجم و بزرگی لباستان بستگی دارد. فقط باید نسبت صحیح ترکیب مواد را رعایت کنید. نسبت ترکیب بوراکس، اسید بوریک و آب، به ترتیب 6 ، 5 و 100 واحد می باشد.
2- تمام مواد را در ظرف بزرگی با هم مخلوط کرده و اجازه دهید لباس در آن خیس بخورد، سپس آن را خشک کنید. در این روش ممکن است لازم باشد دوباره مراحل را تکرار کنید. لباس را چک کرده و در صورت لزوم، این کار را مجدداً انجام دهید.
– اگر می خواهید لباس نرم تر و قابل انعطاف تر باشد، مقدار مواد را تغییر دهید. یعنی نسبت ترکیب بوراکس، اسید بوریک و آب را به ترتیب 7 ، 3 و 100 در نظر بگیرید. برای پارچه های ظریف و ریون، مقدار آب را تا حد زیادی افزایش دهید.
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.