جوانانروانشناسی

در برابر افراد عصبانی که فریاد می زنند چه واکنشی نشان دهیم؟

واکنش به داد زدن افراد عصبانی

فریاد زدن و عربده کشیدن در هنگام عصبانیت امری بسیار عادی است. می توان گفت که تقریباً همه ی افراد آن را تجربه کرده اند. برخی بر حسب عادت و برخی هم واقعاً از روی عصبانیت این کار را انجام می دهند. می توانیم به آن دسته از افرادی که واکنش ها را از روی عصبانیت انجام می دهند کمک کنیم تا خود را کنترل کرده و از وخامت اوضاع بکاهند.

از طرفی عصبانیت و فریاد زدن برای سلامتی بسیار مضر بوده و در طولانی مدت اثراتی سوء خواهد داشت. ممکن است فردی که در مقابل فرد عصبانی است، در لحظه برای آرام شدن عصبانیت وی تسلیم شود. اما وقتی همه چیز به حالت عادی بر می گردد، متوجه می شود که هیچ چیزی تغییر نکرده است. زیرا داد زدن نمی تواند طرز تفکر آن را عوض کند و وی فقط لحظه ای و برای کنترل عصبانیت طرف مقابل تسلیم شده است. مثلاً فرض کنید پدری بر سر بچه ی خود داد بکشد که اسباب بازی هایش را جمع کند. ممکن است بچه در همان لحظه این کار را انجام دهد، اما در حقیقت داد زدن پدر هیچ اثر مثبتی برای آن بچه نداشته است. زیرا طرز تفکر کودک در مورد پخش نکردن و جمع کردن اسباب بازی را عوض نکرده است.

داد و فریاد زدن در مخدوش کردن روابط بسیار مؤثر است و اصلاً راهی سازنده برای مقابله با شرایط دشوار نیست. پس بهتر است یاد بگیرید که چگونه آن را هم در خود و هم در فرد مقابلتان از بین ببرید.

وقتی فردی بر سر شما داد می کشد، در واقع ظلم و ستم عاطفی که از طرف شما به وی شده است را نشان می دهد. هدف وی بالا کشیدن خود در آن شرایط و موقعیت است و فریاد نشانه ی بالا بودن او از شماست. در واقع می توان گفت نوعی تهدید است. ممکن است فریاد موقتی باشد و بعد از مدتی تمام شده و به ظاهر همه چیز به حالت عادی، خوب و خوش برگردد. اما نتایج سوء آن همیشگی است؛ زیرا فرد همیشه با فریاد، طرف مقابل را مجبور به انجام کاری برای وی می کند تا او را به هدفش برساند. در نتیجه فرد مقابل احساس سرخوردگی کرده و همین حالت در طولانی مدت تأثیرات بسیار بدی در روابط از خود نشان خواهد داد.

1 نحوه واکنش به داد زدن افراد عصبانی

واکنش برای جلوگیری از عربده کشیدن

بدترین واکنش در مقابل فرد عصبانی این است که دقیقاً مانند خودش رفتار کنیم. اگر شما هم همانگونه داد و بیداد کنید اوضاع به هیچ وجه خوب نمی شود. زمانی که دو نفر با هم داد می زنند، وضعیت و شرایط شدیدتر می شود و گاهی ممکن است واکنش ها از فریاد هم بالاتر رفته و رو به حاد شدن برود. بنابراین در چنین شرایطی از تحریک کردن طرف مقابل، وارد چالش و بحث و مبارزه شدن با فرد عصبانی، انتقاد کردن از وی و واکنش دفاعی نسبت به خود جداً خودداری کنید. باور داشته باشید که راه های بهتری هم برای مقابله با این افراد وجود دارد.

از جمله:

1- آرام بمانید و از افزایش هیزم آتش جلوگیری کنید.

به یاد داشته باشید زمانی که فردی داد و فریاد می کند مشکل از شما نیست و در واقع آن شخص مهارتِ مقابله ای ضعیفی دارد. یا اینکه هیچ چیزی دیگری برای نشان دادن خود در مقابل شخصیت شما در وجودش نیافته است. پس دلیلی برای عصبانیت شما وجود ندارد و مشکل همان شخص است. آرامش خود را حفظ کنید و حتی اگر دقیقاً در کنار فرد عصبانی نشسته اید هیچ واکنش عصبی نشان ندهید. داد زدن و عصبانیت شما هیچ نتیجه ی مثبتی نخواهد داشت و فقط باعث می شود که آتش خشم هر چه بیشتر زبانه کشیده و اوضاع وخیم تر و ادامه دار تر شود. در واقع شما باید خود را بخشی از راه حل مشکل کنید نه بخشی از خود مشکل.

2- در ذهنتان موقعیت را ارزیابی کنید.

قبل از انجام هر واکنشی در هنگام عصبانیت و داد و فریاد طرف مقابل، ذهنتان را برای ارزیابی موقعیت و عوامل مسبب آن آماده کنید. این باعث می شود تا فکر کنید که آیا واقعاً ارزش قرار گرفتن در موقعیت و شرکت کردن در بحث را دارد یا بهتر است موقعیت را ترک کنید؛ خصوصاً اگر ناراحت شدن فرد عصبانی از کارتان یعنی دور شدن از موقعیت اصلاً برای شما مهم نباشد. به هیچ عنوان ارزش آن را ندارد که خود را برای کسی که اصلاً اهمیتی برای شما ندارد درگیر و عصبی کنید. اما اگر فرد عصبانی کسی مانند رئیستان است و در مرتبه ی بالاتری از شما قرار دارد که هم ترک کردن مکان و هم درگیر شدن به ضررتان است؛ آرام مانده و تمام حرف هایی که می خواهید بزنید و نمی توانید آن ها را در ذهنتان نگه داشته و برنامه ای ترتیب دهید تا در موقعیتی بهتر و زمانی که عصبانی نیست با وی مورد بحث قرار داده و تمام حرف هایتان را با وی مطرح کرده و از خود دفاع کنید.

3- با فرد عصبانی موافقت نکنید، زیرا او را برای عصبانیت های بعدی تشویق کرده اید.

اگر با فرد عصبانی موافقت کرده و هر چه را که می خواهد انجام دهید، در واقع از اشتباه و رفتار وی چشم پوشی کرده اید و او را بیشتر برای ادامه چنین کاری سوق داده اید. از این روش برای آرام کردن طرف مقابل جداً خودداری کنید. چرا که بعدها نیز این کار را تکرار خواهد کرد و همیشه شما را جایی برای تخلیه ی انرژی قرار خواهد داد.

4- با آرامش خشم فرد را بخوابانید.

در بیشتر موارد وقتی کسی برسرتان داد می زند، شما نیز از نظر عاطفی و احساسی تحریک شده و دوست دارید واکنش نشان دهید. همان طور که گفته شد واکنش بدِ شما فقط اوضاع را بدتر می کند. پس به جای اینکه انرژی خود را صرف داد و بیداد کردن کنید، آن را صرف آرام کردن ذهن و احساساتتان کنید. با این کار به ذهنتان آرامش و فرصت داده اید تا به جای واکنش احساسی به واکنش عقلانی پرداخته و انرژی خود را خرج آرام کردن اوضاع کنید. مؤدبانه و با آرامش مشکل را مطرح کنید. اینگونه احتمال دریافت واکنش مثبت را افزایش داده اید. مثلاً معذرت خواهی کنید و سعی کنید به طرف مقابل بفهمانید که در چه موقعیت و رفتار بدی قرار دارد. بعضی افراد در آن لحظه واقعاً متوجه رفتار و موقعیت بدشان نیستند و باید آن ها را متوجه موقعیتشان کنید.

5- از فرد بخواهید مدتی با خود تنها بوده و به مشکل فکر کند.

بعد از اینکه تا حدی فرد را متوجه رفتارش کرده و مثلاً با معذرت خواهی او را آرام کردید و به رسیدگی مشکل پرداختید. به آرام کردن خودتان نیز بپردازید. درست است که به ظاهر آرام به نظر می رسید، اما واقعیت این است که شرایطِ آن لحظه، آدرنالین خون شما را به حدی بالا برده که فقط لازم است با فریادی خود را منفجر کنید. خود را آرام کرده و مؤدبانه از وی بخواهید که کمی خود را از موقعیت دور کرده و برای چند دقیقه، چند ساعت یا حتی چند روز با خود تنها باشد. این کار باعث برگشت به حالت عادی و تحلیل رفتار خود خواهد شد.

6- بعد از آرام شدن کامل فرد و نبود هیچگونه عصبانیت در وی، با او وارد مذاکره شوید.

به خودتان هم وقت دهید تا موقعیت و شرایط پیش آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. مثلاً طرف مقابل چه گفت و من چه جواب و واکنشی نشان دادم. از چند تکنیک آرام بخش مثل نفس عمیق یا متد تجسم استفاده کنید و سپس با آرامش کامل مشکل را حل کنید.

در پایان با مطالعه مقالات زیر در وب سایت فن تریکس اطلاعات بیشتری در رابطه با حفظ آرامش خود بدست آورید.

>>> واکنش در برابر افراد کم صبر و کم تحمل <<<

>>> چگونگی حفظ آرامش هنگام عصبانیت <<<

🌟5-4-3-2-1🌟 به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

hashie-fantricks دیدگاه نامه فن تریکس (کلیک کنید)

* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.

hashie-fantricks-2 سلب مسئولیت! مقالات مربوط به بخش سلامتی، پزشکی، زیبایی، روانشناسی، تناسب اندام و ... تنها برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی زبان گرد آوری شده و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند و مسئولیت صحت توصیه های نقل شده در مطالب بر عهده تیم فن تریکس نمی باشد. اطلاعات بیشتر hashie-fantricks-2
منبع
lifehack




دیدگاه ها

اشتراک در اطلاعیه دیدگاه ها (کلیک کنید)
اطلاع از
guest
آدرس ایمیل شما نزد ما محفوظ بوده و منتشر نخواهد شد.
زنگوله را بزنید تا از تایید دیدگاه خود مطلع شوید.
1 دیدگاه
محبوب ترین ها
تازه‌ترین ها قدیمی ترین ها
بازخوردهای درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
بهنود شهریاری

طرف ما عصبی تر از این حرفاست. فایده نداشت. لطفا راه حل های بیشتری ارائه بدید. ممنون

دکمه بازگشت به بالا