نحوه صحیح استفاده روغن ماهی برای سگ ها در رژیم غذایی
روغن ماهی یکی از رایج ترین مکمل های مصرفی درمیان مردم است. روغن ماهی در جلوگیری و بهبود بسیاری از بیماری ها از جمله فشار خون بالا، آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت و همچنین تقویت عملکرد مغز در سنین بالا نقش اساسی دارد. همین ویژگی ها و نقش مثبت این ماده در سلامت انسان ها باعث شد دامپزشکان نیز به استفاده از آن برای حیوانات علاقه مند شوند. تا این که روغن ماهی برای سگ ها در جهت بهبود بیماری های التهابی، بیماری های پوستی و مفصلی مانند آرتریت و همچنین سلامت کلیه ها مورد استفاده قرار می گیرد. تا زمانی که سگ دوز مناسبی از این مکمل را استفاده کند و تحت نظر دامپزشک باشد، این مکمل ابزار بسیار ارزشمندی در جهت کنترل وضعیت سلامت او خواهد بود.
اما چه کار کنیم تا بتوانیم بیشترین بازدهی و سود را از این ماده ببریم… پس با فن تریکس همراه باشید تا تمامی موارد مورد نیاز را با هم بررسی کنیم.
قبل از هر چیزی ابتدا باید بدانید که آیا حیوان خانگی شما اصلا به استفاده از این ماده نیازی دارد یا نه؟
در نظر داشته باشید:
1- چه زمانی از روغن ماهی در رژیم غذایی سگ ها استفاده کنیم؟
زمانی باید از روغن ماهی برای سگ استفاده کنید که بخواهید اسیدهای چرب ضروری را در رژیم غذایی او بگنجانید.
همانطور که می دانید روغن ماهی حاوی دو نوع اسید چرب امگا 3 به نام های ایکوزاپنتانوئیک اسید(EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) می باشد. دو نوع اسید چربی که بدن برای تامین آنها، به وجود منبع غنی از آن ها در رژیم غذایی خود نیاز دارد.
نوع دیگری از اسیدهای چرب امگا 3 با نام آلفا لینولنیک اسید (ALA) نیز وجود دارد که از گیاهان به دست می آید. و سگ ها قادر به استفاده از آن نیستند. زیرا این ماده تنها توسط بدن انسان به اسید چرب تبدیل می شود و سگ این قابلیت را در بدن خود ندارد. بنابراین سگ ها تنها می توانند به طور موثری از اسید های چرب نوع EPA و DHA بهره بگیرند.
2- از روغن ماهی برای آلرژی پوستی سگ استفاده کنید.
اگر سگ شما از آلرژی پوستی یا آرتریت همراه با درد رنج می برد علاوه بر شستشوی سگ با سرکه سیب که باید اصول آن را بخوبی شناخته و رعایت کنید، روغن ماهی نیز تا حد زیادی می تواند به بهبود وضعیت وی کمک کند. اما دقت داشته باشید که برای نتیجه گرفتن از این روش درمان، حتما باید استفاده از آن را تا یک ماه به صورت روزانه با دوز مناسب ادامه دهید. زیرا حدود 3 تا 4 هفته طول می کشد تا مقدار مناسبی از روغن ماهی جهت عملکرد موثر در بدن سگ انباشته شود و تاثیر خود را نشان دهد.
3- از روغن ماهی برای سگ های دارای سن بالا استفاده کنید.
هرچه سن سگ بالاتر می رود مفاصلش هم ضعیف تر می شود. روغن ماهی می تواند به هرچه قوی تر شدن مفاصلش کمک کند تا در نتیجه بتواند راحت تر راه برود.
همچنین روغن ماهی در سلامت قلب و عروق سگ های مسن نیز تاثیر به سزایی دارد.
جالب است بدانید بیماری دیسپلازی هیپ که یک بیماری ارثی در سگ ها بوده و با رشد نامناسب مفاصل ران مشخص می شود و در همه سگ ها با سنین مختلف نیز اتفاق می افتد، با اضافه کردن روغن ماهی به رژیم غذایی آن ها در کنار انجام ورزشی سبک مثل شنای ملایم، تا حدی قابل درمان بوده به طوری که می تواند به بازسازی رباط های لگن کمک کند.
اما چگونه روغن ماهی را در رژیم غذایی سگ بگنجانیم؟ یا بهترین روش برای خوراندن این ماده ارزشمند به سگ ها چیست؟
1- دوز مناسب روغن ماهی را برای سگ مشخص کنید.
دامپزشک بهترین مرجع برای تعیین دوز مناسب برای هر سگ بیمار یا سالم است. اما دستورالعمل کلی و عمومی که برای سگ های سالم بدون بیماری مورد استفاده قرار می گیرد 50 تا 220 میلی گرم به ازای هر کیلو وزن سگ می باشد.
دقت داشته باشید از دوزهای بالاتر از رنج گفته شده استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود.
برای استفاده هرچه راحتتر این ماده مخصوصا در سگ های دارای سن کم، تولید کنندگان معمولا روغن ماهی را به شکل کپسول های کوچک جویدنی یا در فرم مایع ارائه می دهند. که می توانید خیلی راحت روغن را روی غذای سگ بریزید و به او بخورانید.
2- قبل از استفاده حتما با دامپزشک مشورت کنید.
دقت داشته باشید اگر سگ شما بیمار است یا سن بالایی دارد قبل از استفاده از روغن ماهی حتما حتما با رعایت اصول بردن سگ به دامپزشکی با دامپزشک مشورت کنید.
در برخی موارد استفاده خودسرانه از این روغن ها در سگ هایی که دارای چنین شرایطی هستند، می تواند شرایط را بدتر کند.
3- چگونه مکمل روغن ماهی را به سگ بدهیم؟
اگر مکملی که استفاده می کنید به شکل قرص یا کپسول است و سگ به هیچ نحوی آن را قورت نمی دهد می توانید آن را با کره بادام زمینی پوشش دهید و به او بدهید. سپس بلافاصله بعد از آن هم یک وعده غذایی به سگ بدهید تا مطمئن شوید که آن را قورت داده است.
4- مراقب عوارض جانبی احتمالی این روغن ها باشید.
روغن ماهی اگر با احتیاط و در دوزهای مناسبی استفاده نشود و یا به سگ هایی که دارای بیماری های مزمن هستند داده شود، می تواند تاثیرات منفی بر سلامت آن ها داشته باشد. البته دوزهای پایین معمولا مشکلی به وجود نمی آورد با این حال بهتر است این عوارض جانبی را بشناسید:
– افزایش خونریزی
– اسهال و ناراحتی و مشکلات معده
– پانکراتیت
– طولانی شدن بهبود زخم
– حساسیت به انسولین (در سگ های مبتلا به دیابت از این مکمل با احتیاط و فقط و فقط با مشورت و نظارت دامپزشک استفاده شود)
– افزایش وزن
– مسمومیت ( به دلیل احتمال وجود آلودگی در ماهی)
* وارد بحث شوید و دیدگاه هایتان را به اشتراک بگذارید.
* پس از تایید دیدگاه، ارسال پاسخ توسط دیگران، و یا ثبت دیدگاه جدید توسط سایر کاربران در مطالب مورد علاقه خود، ایمیل اطلاع رسانی دریافت کنید.
* با دریافت لایک از سایر کاربران دیدگاه خود را به جایگاه های بالاتر برسانید.
* با ثبت دیدگاه سازنده و مفید، نظر نویسنده مطلب را جهت پین کردن دیدگاهتان جلب کنید.
* تنها با آموزش و یادگیری می توان آینده را ساخت. پس اگر مطلب یا دیدگاه مفیدی در رابطه با این مقاله دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها با دوستان خود در میان بگذارید.
باسلام من روغن اومگا پرشیا پت خریدم دکتر گفت روزی 2سی سی بده روی خورده روغن هم زده روزی دو سی سی حالا یک پزشک دیگه میگه هفته ای دوبار من موندم به کدوم گوش بدم. یه سوال دیگه این کرم تقویتی ها که برای مفصل هست روش زده یک… بیشتر بخوانید.